- Schadevergoeding Berekenen -

Heeft us letselschade opgelopen? Bereken online de hoogte van uw smartengeld
header schadevergoeding
Nieuwsberichten

Nieuwsberichten Schadevergoeding en Letselschade

Hier staan de nieuwsberichten die te maken hebben met schadevergoedingen en algemene berichten over letselschade.

Voor meer informatie over de hoogte van een schadevergoeding of de vraag of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding van opgelopen letselschade door een ongeval verwijzen we u naar de Letselschade Test.

Terug naar Nieuwsberichten

Tientallen schades ex-neuroloog uitgekeerd

25-06-2012

Hengelo - De patiƫnten van ex-neuroloog Ernst J. hebben een schadevergoeding ontvangen. De bedragen zitten tussen enkele honderden euro's tot een som van 280.000 euro.Foto: ANP

Naar aanleiding van het artikel in het AD zei letselschadespecialist Yme Drost dat 80 mensen die hij bijstaat een schadevergoeding hebben gekregen van het Medisch Spectrum Twente.
Ook lopen voor 25 mensen de schadeafwikkeling nog.
Het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo maakte eind mei bekend dat het Ernst J. gaat vervolgen, met de aanklacht dat hij jarenlang verkeerde diagnoses zou hebben gesteld.

Verkeerde diagnose
Drost vertelde dat een man 280.000 euro kreeg uitgekeerd, dit omdat hij jaren lang de diagnose had gekregen van ms, een aandoening van het centrale zenuwstelsel.
Dit was in werkelijkheid een beginnende dwarslaesie.
''Hij is rolstoelafhankelijk geworden. Als hij direct een goede diagnose had gekregen, was dat mogelijk niet het geval geweest.''

Oudere mensen
De hoogtes van de uitgekeerde bedragen valt gemiddeld genomen mee, omdat het met name gaat om oudere mensen.
Veel mensen hebben de zaak nog niet kunnen verwerken, dit zal pas gebeuren als Ernst J. zich voor de rechter moet verantwoorden.

Sleutelwoorden:
Tientallen schades ex-neuroloog uitgekeerd

Medische fouten

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

De Letselschadetest
Letselschade Test

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

  • snel - binnen 5 minuten
  • makkelijk - korte vragen
  • direct uitslag - via email
  • gratis en vrijblijvend advies
  • mogelijk contact met een kantoor in uw buurt
AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(16078 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)