- Schadevergoeding Berekenen -

Heeft us letselschade opgelopen? Bereken online de hoogte van uw smartengeld
header schadevergoeding
Nieuwsberichten

Nieuwsberichten Schadevergoeding en Letselschade

Hier staan de nieuwsberichten die te maken hebben met schadevergoedingen en algemene berichten over letselschade.

Voor meer informatie over de hoogte van een schadevergoeding of de vraag of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding van opgelopen letselschade door een ongeval verwijzen we u naar de Letselschade Test.

Terug naar Nieuwsberichten

Bestuurder brommobiel ziet voetgangster niet

20-10-2014

Rijssen - De politie heeft 18 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 86-jarige bestuurder van een brommobiel nadat hij een aanrijding heeft veroorzaakt. Het 79-jarige slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Zaterdag rond 11.30 uur zoekt de 86-jarige Rijssenaar in zijn brommobiel op de parkeerplaats aan de Watermolen een parkeerplek. Hierbij ziet hij een 79-jarige voetgangster uit Rijssen over het hoofd en rijdt haar aan. De 79-jarige raakt hierbij dusdanig gewond dat zij per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer. Het rijbewijs van de 86-jarige is ingevorderd. Tevens wordt een artikel 130 melding opgemaakt.

Artikel 130 Wegenverkeerswet

Als een vermoeden bestaat dat de houder van een rijbewijs niet langer geschikt is voor het besturen van een voertuig waarvoor het rijbewijs is afgegeven, wordt melding gedaan bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Het CBR kan de rijbewijsplichtige bestuurdersmaatregelen opleggen zoals het doen van een rijtest, een medisch onderzoek of het volgen van een Rehabilitatiecursus als educatieve maatregel met als mogelijke consequentie bij niet voldoen of niet meewerken het ongeldig verklaren van het rijbewijs. De kosten voor het volgen van de Rehabilitatiecursus komen voor rekening van de verkeersdeelnemer.

Sleutelwoorden:
voetganger ongeval, letselschade, verkeersongeval

Letselschade

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

De Letselschadetest
Letselschade Test

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

  • snel - binnen 5 minuten
  • makkelijk - korte vragen
  • direct uitslag - via email
  • gratis en vrijblijvend advies
  • mogelijk contact met een kantoor in uw buurt
AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15992 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)