- Schadevergoeding Berekenen -

Heeft us letselschade opgelopen? Bereken online de hoogte van uw smartengeld
header schadevergoeding
Nieuwsberichten

Nieuwsberichten Schadevergoeding en Letselschade

Hier staan de nieuwsberichten die te maken hebben met schadevergoedingen en algemene berichten over letselschade.

Voor meer informatie over de hoogte van een schadevergoeding of de vraag of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding van opgelopen letselschade door een ongeval verwijzen we u naar de Letselschade Test.

Terug naar Nieuwsberichten

Schadevergoeding Q-koorts via boeren in Amersfoort innen

07-12-2009

Letselschade-advocaat Martin de Witte uit Amersfoort zegt dat Slachtoffers en nabestaande van de Q.Koorts hun schade bij de boeren kunnen verhalen.

Als iemand ziek wordt van een bacterie, kun je daarvoor een bedrijf aansprakelijk stellen. Want een boerenbedrijf is verantwoordelijk voor de besmetting. Zieken en nabestaanden kunnen via deze weg sneller een schadevergoeding krijgen dan via de overheid. Boeren zijn hiervoor verzekerd.

In het burgerlijk wetboek is er een regeling voor groepsaansprakelijkheid. Dat betekend dat de boeren onderling moeten uitmaken bij wie de bacterie vandaan zou komen. Dus iemand die een beroep op zo’n schadevergoeding doet, hoeft volgens De Witte niet aan tonen welke boer verantwoordelijk is.

In Nederland zijn onnodig veen mensen zwaar ziek geworden door de Q-Koorts. In 2007 hadden 168 mensen de Q-Koort gekregen. Een jaar later meldden zich al duizend mensen met Q-Koorts en in 2008 was het al 2200. Er zijn inmiddels 11 mensen aan de ziekte overleden.

Sleutelwoorden:
Schadevergoeding, Q-koorts, aansprakelijkheid, schadeclaim, geitenboeren aansprakelijk

Schade claims

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

De Letselschadetest
Letselschade Test

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

  • snel - binnen 5 minuten
  • makkelijk - korte vragen
  • direct uitslag - via email
  • gratis en vrijblijvend advies
  • mogelijk contact met een kantoor in uw buurt
AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15992 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)