- Schadevergoeding Berekenen -

Heeft us letselschade opgelopen? Bereken online de hoogte van uw smartengeld
header schadevergoeding
Nieuwsberichten

Nieuwsberichten Schadevergoeding en Letselschade

Hier staan de nieuwsberichten die te maken hebben met schadevergoedingen en algemene berichten over letselschade.

Voor meer informatie over de hoogte van een schadevergoeding of de vraag of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding van opgelopen letselschade door een ongeval verwijzen we u naar de Letselschade Test.

Terug naar Nieuwsberichten

Vergoeding medische fouten laat te wensen over

02-04-2010

Verzekeraars van medische fouten wikkelen de schade 'stugger, moeizamer en op een kwalitatief lager niveau' af dan algemene verzekeraars. Dat stelt universitair docent privaatrecht Lodewijk Smeehuijzen van de VU in de Volkskrant.

Wachten op schadevergoeding

Slachtoffers van medische fouten moeten soms jarenlang wachten op een schadevergoeding, blijkt uit een rondgang van de Volkskrant onder letselschadeadvocaten, slachtoffers en onderzoekers. Ruim veertig procent van de slachtoffers is na drie jaar nog steeds verwikkeld in een letselschadezaak.

Reden vertraging

Waarom de afwikkeling lang duurt, is niet geheel duidelijk. Als een ziekenhuis de aansprakelijkheid voor een fout erkent, betekent dat niet automatisch dat de zaak snel wordt afgewikkeld. In de Volkskrant wordt gesuggereerd dat het vaak ligt aan de 'onbenulligheid' van de medewerkers van de verzekeraar. Maar claims na medische fouten zijn ook vaak ingewikkeld. Het is niet altijd duidelijk waarom iets is mis gegaan in een ziekenhuis.

(bron: www.skipr.nl)

Sleutelwoorden:
medische, fout, verzekering, lange afwikkeling, ziekenhuis, fouten erkennen

Medische fouten

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

De Letselschadetest
Letselschade Test

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

  • snel - binnen 5 minuten
  • makkelijk - korte vragen
  • direct uitslag - via email
  • gratis en vrijblijvend advies
  • mogelijk contact met een kantoor in uw buurt
AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15992 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)