- Schadevergoeding Berekenen -

Heeft us letselschade opgelopen? Bereken online de hoogte van uw smartengeld
header schadevergoeding
Nieuwsberichten

Nieuwsberichten Schadevergoeding en Letselschade

Hier staan de nieuwsberichten die te maken hebben met schadevergoedingen en algemene berichten over letselschade.

Voor meer informatie over de hoogte van een schadevergoeding of de vraag of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding van opgelopen letselschade door een ongeval verwijzen we u naar de Letselschade Test.

Terug naar Nieuwsberichten

Slachtofferhulp Nederland valt letselbureaus bij

26-03-2010

Slachtofferhulp Nederland vindt dat Jurilex letselschadeslachtoffers en assurantietussenpersonen doelbewust op het verkeerde been zet, door rechtshulpverleners die PIV-convenanten hebben gesloten met verzekeraars over de kosten van rechtshulp in een kwaad daglicht te stellen. Slachtofferhulp schaart zich dan ook aan de zijde van de twaalf letselschadebureaus die een kort geding hebben aangespannen tegen Jurilex dat komende maandag dient.

Jurilex grijpt informatie uit een uitzending van Tros Radar aan om zichzelf via internet en via brieven aan het intermediair aan te prijzen als onafhankelijke rechtshulpverleners en zet zich daarbij af tegen andere rechtshulpverleners. "Slachtofferhulp Nederland vindt deze initiatieven van Jurilex verwerpelijk en neemt er nadrukkelijk afstand van", zo stelt men in een verklaring.

"De convenanten over kosten van rechtshulp tussen rechtshulpverleners en aansprakelijkheidsverzekeraars zijn over het algemeen genomen niet in het nadeel van slachtoffers, maar juist in hun voordeel. Er bestaat door de convenanten meer zekerheid omtrent de kosten van rechtshulp, zodat slachtoffers zich daarover geen zorgen hoeven te maken en ook niet in de verleiding hoeven te komen een duur no cure, no pay-contract af te sluiten. Wel zou het verstandig zijn als betrokken partijen in de toekomst meer transparant zijn over de afspraken", aldus Slachtofferhulp.

Bij het meldpunt No cure, no pay, uitgevoerd door Slachtofferhulp Nederland, heeft zich de afgelopen weken een behoorlijk aantal cliƫnten van Jurilex gemeld met klachten en twijfels. Momenteel wordt onderzocht of door Jurilex kwalijke praktijken worden toegepast, zoals onnodige of excessieve no cure, no pay-contracten, dubbele declaraties of handel in dossiers.

(bron: www.amweb.nl)

Sleutelwoorden:
slachtofferhulp nederland, piv-convenanten, jurilex, letselbureaus, no cure no pay, prijsafspraken

Letselschade

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

De Letselschadetest
Letselschade Test

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

  • snel - binnen 5 minuten
  • makkelijk - korte vragen
  • direct uitslag - via email
  • gratis en vrijblijvend advies
  • mogelijk contact met een kantoor in uw buurt
AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15992 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)